Adres en Bereikbaarheid

Adres

 

Fam. Vosveld

Côte de Vaysse 1311

46150 Lherm

Frankrijk

 

Vaste telefoon in beide huizen: 0033 565212990

 

Navigatie

 

Wanneer u het adres in uw navigatieapparatuur wilt invoeren, let u dan op het volgende:

Lherm is de plaatsnaam, Côte de Vaysse de straatnaam (Oude versies van navigatiesystemen gebruiken soms nog 'Roubert', zoals ook de foto hieronder van Google Maps. De straatnaam 'Côte Vaysse', bestaat pas sinds 01-08-2021 en zal hopelijk snel in alle navigatiesystemen worden overgenomen).

 

Belangrijk: er zijn meer plaatsen in Frankrijk die Lherm heten. De plaats die u moet hebben ligt in het departement Lot. Om zeker te zijn, dat u de goede gemeente Lherm intoetst, kunt u in veel systemen het departementsnummer er bij aangeven: 46.

De postcode van Lherm is 46150.

 

GPS codes voor Vaysse

Breedte (Latitude): 44.57985793808953

Lengte (Longitude): 1.2397967473602875

Per auto

 

La Noisette en Le Pigeonnier staan in het gehucht Vaysse, vlak bij het dorpje Lherm (25 km ten westen van Cahors). De huizen liggen -berekend via de 'autoroute'/de snelweg- op 1055 km van Utrecht. De snelste route loopt via Parijs, Orléans, Vierzon, Limoges, richting Cahors. Inclusief enkele korte pauzes duurt deze rit tussen de 10 en 11 uur. De kosten voor de tol bedragen tussen de 40 en 50 euro, afhankelijk van de vraag welke route u neemt en of u al eerder de grote weg verlaat en langer of korter 'binnendoor' rijdt.

U kunt uiteraard ook rustiger en zonder tol-betaling, volledig 'binnendoor' rijden, via de Route Nationale en/of D-wegen.

 

Wanneer u liever een rustiger route rijdt, maar wel de snelwegen kiest, is deze route een goed alternatief: Maastricht/ Luik/ Charleroi/ Reims/ Troyes/ Orleans/ Vierzon/ Limoges/ richting Cahors. Deze route is voor ons vanuit Cuijk, ongeveer een uur en 100 km langer dan die via Parijs. Maar hij is véél rustiger.

 

Met Google Maps kunt u alvast precies zien waar Vaysse ligt (zie de rode  plaatspijl hieronder). Ook kunt u hiermee een routebeschrijving vanaf uw huisadres maken.

Per vliegtuig

 

U kunt ook het vliegtuig nemen om in Vaysse te komen. Er zijn drie vliegvelden in de buurt: Bergerac, Toulouse en Brive.

Aéroport Bergerac

ligt op 85 km van Vaysse (1 uur 30 minuten per auto). Het is een klein vliegveld, waarop Transavia in 2021 vanaf Rotterdam vliegt (www.transavia.nl).

Ryanair vertrekt vanaf Brussel-Charleroi naar Bergerac (www.ryanair.com).

Aéroport Toulouse, Blagnac

ligt op 138 km van Vaysse (1 uur 30 autominuten). Het is een groot internationaal vliegveld, waarheen u het hele jaar vanuit Amsterdam of Brussel kunt vliegen. (Amsterdam: www.klm.com. Brussel: www.brusselsairlines.com.)

Ook vanuit Lille wordt er naar Toulouse gevlogen 

 

Aéroport Brive
ligt op 99 km van Vaysse (1 uur 14 autominuten). Het is een klein, vrij nieuw vliegveld. KLM vliegt gedurende het hele jaar vanuit Amsterdam op deze bestemming (www.klm.com). Ryanair onderhoudt diensten met dit vliegveld vanaf Brussel-Charleroi. (www.ryanair.com)

 

De luchtvaartmaatschappijen veranderen regelmatig zowel de luchthavens van vertrek en aankomst, als de periode waarin de gewenste vlucht kan worden geboekt. Het is daarom aan te raden, op de hierboven genoemde sites te checken hoe de situatie is, op het moment dat u zou willen vliegen.

 

Per trein

 

Het dichtstbijzijnde treinstation is in Cahors, op 25 km van Vaysse (25 autominuten).

Te bereiken via Parijs (overstappen). Totale reisduur vanuit Amsterdam (Thalys): afhankelijk van aansluitingen, tenminste 9 uur 30 min (oftewel ongeveer gelijk aan de reistijd per auto).

 

Wij willen u er op attenderen, dat u in Lherm/Vaysse eigenlijk niet buiten een auto kunt.

De aantrekkelijkheid van Vaysse is, dat het buiten de drukte en het lawaai van doorgaande wegen ligt. Dat brengt ook met zich mee, dat openbaar vervoer niet langs uw vakantiehuis komt. Een auto huren, is natuurlijk een goede optie. Dat is zowel bij de vliegvelden, als bij het station van Cahors, mogelijk.